Leo Gerdén i CUF tycker till om jämställdhet

Leo Gerdén, CUF, tycker till om jämställdhet via sin artikel i Nyheter24 – Feminister ser på män på samma sätt som SD ser på invandrare. Jag vill berömma artikeln men även kritisera den.

Det är riktigt att de som kallar sig feminister och är med i Feministiskt Initiativ oftast enbart fokuserar på att hjälpa det ena könet, nämligen kvinnor. Även män och hens vill gärna klistra på sig epitetet eftersom epitetet feminist tycks ha ersatt ordet jämställdhet i Sverige, vilket är synd.

Leo Gerdén tar upp kärnan i Jämställda partiet och det är bra:

Jämställdhet för mig är att värna om alla könens rättigheter, inte bara ett av dem.

Men nu lite kritik. Sverigedemokraterna, även om de inte har en uttalad politik för jämställdhet, målar väl inte upp ”invandrare som problemet” i samhället generellt, men angriper väl ex. problemen med massinvandringen, hederskulturer och den extrema islamismen som även många invandrare och många kvinnor är emot?

En annan sak är att ”Jämställdism” är ett begrepp som i princip endast myntats i boken Mansförbjudet skriven och utgiven av debattören Pär Ström, ett begrepp som i princip endast debatteras på författarens egen blogg Genusnytt.

Det är dessutom min egen uppfattning att feminister i Feministiskt Initiativ inte har har samma mål som oss, d.v.s. ett jämställt Sverige. Deras mål är att som kvinnor få dominera fritt utan cis-män. Det lyser igenom. De har ett hat inom sig mot cis-män av olika orsaker, ett missriktat hat som oftast beror av egna misstag som de inte vill se, precis så som fåtalet cis-män kan ha ett missriktat hat mot cis-kvinnor av olika skäl.

Feministiskt Initativ försöker dölja sitt hat mot cis-männen. På deras hemsida syns detta ex. i frågan om ”Vad finns det för skäl för män att rösta på Fi?”. För är det inte så att även cis-män som valt att arbeta inom vården kan också gå på ett osäkert vikariat inom vården efter tio års arbete och även cis-pojkar också kan få höra skällsord i skolan och även gamla män kan diskrimineras i äldreomsorgen och även kvinnliga figurer kan förhärliga våldet i data-spel och videofilmer, och även cis-kvinnor kan utgöra tvåbenta bankomater åt cis-män? De finner inga verkligt bra argument för cis-män att rösta på dem, så de har hittat på några icke-argument.

Det är min uppfattning att ledande personer i FI endast kan respektera cis-män som underkastar sig dessa ledande personer, vilka har tagit på sig en dominant förtryckande roll. Deras parti handlar således inte om jämställdhet. Tvärtom. Feministisk Diktatur är detta partis korrekta namn. De är ute efter män som röstboskap men de är inte ute efter jämställdhet på riktigt.

MVH
Malin Eriksson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s